27-03-2012

En Påske kyllings bekendelser...

Åbningstider / Business hours.

Det var så dén rejse til Nepal. Ét er at vinde en rejse, noget andet er at turde rejse ned til et land, der er stort set uden sygehuse, læger mv., når man har haft 25-26 lungebetændelser og på 3. uge stadig ikke kommet helt over de seneste infektioner. Så rejsen til NEPAL har jeg ladet blive hos Projekt NEPAL2010, hvor jeg håber, at en anden kan få glæde af den.

Det har været en hård omgang med infektioner, men leddene har det fint-fint nu. Efter at jeg har behandlet mine fødder for hævelser og derefter snuppet et par gå- og løbeture med hunden, så er hænderne også så småt begyndt at virke igen. Rigeligt med motion frigør nemlig kroppens eget naturlige smertestillende stof, endorfin, så det er en metode jeg tit bruger, når jeg har problemer med mine led.

Når jeg ikke kommet helt ovenpå efter mine infektioner i krop og kranie, skyldes, at jeg havde fået bakterier ind i kroppen, der er resistente overfor dén penicillin, jeg fik i første omgang, og som kun fjernede en del af infektionerne, så nu får jeg en anden type penicillin, der skulle snuppe resten.

Med fare for at blive overrendt af diverse lokale healere, vækkelsesprædikanter , sælgere af naturmedicin, engledamer og alternative behandlere, o. s. v, som for længst har opbrugt deres besøgskvote i Galleri Octopus Art, tør jeg godt indrømme, at jeg i øjeblikket ligner noget katten har slæbt ind….. JEG ER BARE SÅ TRÆT og biksen driver ligesom ikke sig selv. Der er kun fremdrift i den, når jeg er rask og tilstede. Gid man kunne melde sig syg og gå på sygedagpenge i et par dage, så man kunne komme til hægterne, men dén luksus kan man desværre ikke tillade sig som ustøttet freelancekunstner, selvstændig erhvervsdrivende og iværksætter i udkantsDanmark.

Har du fulgt lidt med i menuen ovre i venstre side af hjemmesiden, så er der kommet et nyt punkt , mit ”Artist CV”, som længe har været efterlyst her på siden af engelsktalende interesserede i forbindelse med mine udstillinger og aktiviteter i udlandet. Derfor er det skrevet på engelsk.

Også vores åbningstider i forbindelse med Påsken ligger nu klar under menupunktet ”Åbent / Open”, her fremgår det, at jeg arbejder halvdelen af Påsken på et mindre indendørs vægmaleri /installation samt noget boligindretning (Specialdesign m.v.) i Tisvildeleje i Nordsjælland 31/3-5/4, og at jeg er tilbage i Galleri Octopus Art i Hjørring med 2 åbningsperioder hver dag hhv., Langfredag, Påskelørdag, Påskedag og 2. Påskedag. Desværre kun 1 time ad gangen, da jeg ikke har adgang til et toilet på P. Nørkjærs Plads på helligdage. Min kunst mv. kommer hjem fra udstillingen hos FBE i Hjørring d. 30/3, hvorefter noget af det bliver hængt op i pavillonen, så man kan kigge på det, medens jeg er i Tisvildeleje.

....…. - at jeg i år tilbringer ½ af dét andre mennesker kalder for ”Påskeferien” i Tisvildeleje, ser jeg ikke som det helt store problem, da man fra de lokale Nordjyske Mediers side nu på 4. år ikke har fundet hverken Galleri Octopus Art eller mig som skabende billedkunstner, kunsthåndværker, komponist og tekstforfatter (med 18400 besøgende på 3 år) værdig til at blive optaget på -turist-kunstruten i Påsken, som går mellem forskellige nordjyske kunstnere og gallerier for at trække folk til Nordjylland. Ergo kan jeg frit tage job, hvor det passer mig, for kan jeg ikke blive promoveret lokalt minimum på lige fod med alle andre gallerier og kunstnere i Nordjylland, der kun skaber én slags kunst, så kan jeg ligeså godt arbejde et andet sted. Så du behøver ikke starte Ferrarien og drøne helt til Nordjylland i år for at møde mig, slå på tråden til galleriets telefonnummer, så ses vi i Nordsjælland. Jeg håber at få tid til et par fridage derovre.

Bl.a. slapper jeg totalt af i Tisvilde Hegn. Skønt Sted. Så da vi lige blev bedt om at lægge en stemmeprøve ud på nettet, d. v. s en video, hvor jeg spiller og synger, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være ”I Skovens dybe stille ro”, og den ligger ude på youtube nu .

Fra nu af og frem til medio Juli, hvor jeg ned skal at bo og arbejde i kunstnerboligerne på det historiske slot Kálmán Szell, ved den Østrig-Ungarske grænse, går al min tid i mit arbejdende værksted hjemme i Hjørring og i Galleri Octopus Art med at forberede mine efterfølgende censurerede udstillinger i Budapest i august- september i år, der inkluderer alle mine forskellige kunstarter, samt musik og tekster. Forud går et enormt planlægningsarbejde og skriven frem og tilbage, før alt er faldet på plads, og jo bedre jeg forbereder mine 3 uger med skabende kunstneriske aktiviteter alene og sammen med andre kunstnere dernede, jo mere tid bliver der til at slappe a´ og gøre brug af kurstedet.
Lisbet Lærke.