29-07-2014

Mors hammer * Mom´s hammer.

I admit it, there are a few things my hammer knocked over recently.

At home it knocked down 1/3 of my "new" old kitchen, because we after the flood in our former home had nothing to fill in 4 big cabinets in our new old kitchen, and we´ve no room for 4 empty cabinets, so I knocked then down and now we´ve room for an eat-inn kitchen for 3-4 persons instead.... - and you´re right I´ve "won" the rights for designing, financing and building up and renovate the bits from the old one with my own head and hands. 1.st part of this very creative work is in progress...

 

Artistically I´m ready with my next exhibition, "From 2-6" which will be a solo exhibition at Julehjertemuseet (Woven Heart Art Museum)... www.julehjertemuseet.dk, which is reallized 100% after the plan, opening in week 42 i.e. in Kulturhulen (Culture Cave) in Tisvildeleje. http://www.kulturhulen.dk/370888300.

 My exhibitions at Julehjertemuseet will be annual exhibitions from Oct-Dec each year from now, where the exhibitions develop, as I create new advaced woven hearts each year. In 2009-2010 I invention the 4-6 stripped woven paper heart with different asymetric front- and reverse design, and now 3 years after we started the museum project which is a trial to keep a collection of them i DK, we´re after alot of volunteer work ready to open the exhibition as planned from the start in week 42 this year.

Best regards

Lisbet Lark, member of International Association of Paper Makers and Paper Artists, IAPMA.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

 

Dansk version af bloggen:

Indrømmet, der er et par småting, mors hammer er faldet over på det seneste.

 

På hjemmefronten er den fornyligt drønet ned over ca. 1/3 del af mit "nye" gamle køkken, fordi vi efter oversvømmelserne i vort tidligere hjem ikke havde noget at stoppe i 4 store tomme skabe. Vi har ikke plads til at have så mange tomme skabe stående i en lillebitte bolig, så nu har jeg brækket dem ned og skabt plads til at lave et spisekøkken for 3-4 personer, som undertegnede også har "vundet" retten til at finansiere, designe, indrette og bygge ved egen hånd og magt ud af stumperne af det gamle køkken. 1. etabe af dette meget kreative er jeg i gang med... - alene.. Suk.. Hårdt arbejde...

 

Kunstnerisk set er jeg klar med min næste udstilling, som er en soloudstilling, "Fra 2-6" i Julehjertemuseet i Kulturhulen i Tisvilde. www.kulturhulen.dk, www.julehjertemuseet.dk, som har været 3 år undervejs. Det er jo såd´n, at fordi man er i stand til at skabe spændede og original internationalt anerkendt kunst, der er sjælden, og derfor KUN er til udstillingsbrug, så er der ingen pligt til alene for turismens og underholdningens skyld at levere soloudstillinger hele tiden, der som regel er dyre at producere samt drive og passe, mens de står på. Man har lov til at bruge noget tid på at forberede dem.

 

Det er vigtigt at tænke sig godt om rent økonomisk, inden man går igang, for udstillinger, som Julehjertemuseet, hvor kunstgenstandene IKKE er til salg, koster også dyrt i lokaler, opvarmning og strøm, og man kan jo ikke regne med nogen former for økonomisk tilskud eller kunststøtte eller kulturstøtte, når man ikke er uddannet på kunstakademiet eller designskolen. Man skal på et tidligt tidspunkt gøre sig klar, hvorledes museet skal drives og sørge for, at den økonomiske rygdækning for alle udgifter undervejs følger med. Derfor er det et projekt, der støt og roligt er vokset i det tempo, der var råd til det både tidsmæssigt og ressourcemæssigt, og har været en del kampe igennem, inden det drev i land i Tisvildeleje, hvor det bor i lånte private, men permanente lokaler...- og derfor er der i åbningstiden etableret en museumsbutik, hvor man kan købe billetter til museet, samt forskelligt design med museets hjerter på samt en specialafdeling med julepynt - design til SMÅ juletræer. Sommetider vil vi også have antikt julepynt til salg, doneret til museet fra bl.a dødsboer. Alt sammen til at støtte opbygningen af museets udstillinger de kommende år, samt vedligehold af udstillingsmøbler og drift af museet i åbningstiden.

 

For 3 år siden, da vi startede på at opbygge Julehjertemuseet, var planen at det skulle åbne i efterårsferien 2014. Projektet, er derfor gennemført til tiden og efter planen trods diverse problemer, kampe og udfordringer undervejs. Vi åbner i efterårsferien i år.

 

Så Julehjertemuseet er en konceptudstilling, jeg har udviklet og finansieret ved salg af egne designede produkter med museets logohjerte på via den netbutik, der var tilknyttet hjemmesiden www.julehjertemuseet.dk, design og salg af eget papirengledesign, o.s.v. Hårdt arbejde. Den er bygget op ved hjælp af masser af frivilligt ildsjælsarbejde, (som jeg også selv er en del af), brugte donerede genstande fra private, - også er det et velforberedt koncept og en velplanlagt udstilling, der måske nok har pendlet lidt rundt i opbygningsfasen sammen med mine private flytninger, men i allerhøjeste grad er professionelt bygget op, styret og planlagt. Lige fra fremstillingen af de små værker og til brandingen af museet. For når man er en ildsjæl, følger éns arbejde med rundt dér, hvor man er. Man rejser ikke til den anden ende af landet for at lave noget dér, for dét at være en ildsjæl, der tror så meget på en idé, at man bruger alle sine weekender ulønnet i 3 år på at få et dyrt projekt op at stå, kræver, at der ligger en passion bag, også gider man ikke bruge ressourcer på at rejse til den anden ende af landet. Så Julehjertemuseet bor i Tisvildeleje, hvor jeg har haft mit værksted i 3 år, og hvor mange af udstillingens montrer er fremstillet med egen og frivillig hjælp udefra. 

 

Til gengæld bliver Julehjertemuseet en form for permanent udstilling, et "Pop-up museum", da museet har en udstilling hvert år i oktober - dec, en udstilling der hele tiden udvikler sig eftersom jeg skaber nye værker til samlingen konstant. Dét lokale, Julehjertemuseet kommer til at bo i, "Kulturhulen", bliver så brugt til andre kunstneriske formål samt privatbolig resten af året. For driftsmæssigt er det for dyrt bare at lade et lokale stå tomt i dén del af året, hvor flettede hjerter ikke er moderne i DK, julehjertets oprindelsesland, som er det eneste land i verden, hvor flettede unikke uefterlignelige papirhjerter ikke er anerkendt som kunst, og kan udstilles året rundt, som de f.eks kan i Tyrkiet, hvor jeg har en permanent udstilling året rundt i et offentligt museum. I alle andre lande udenfor Norden kaldes dét jeg laver for Woven Heart Art (hvor mediet er et flettet papir hjerte i stedet for f.eks et lærred) og udstilles som værende kunst på lige fod med alle andre typer af kunst og kunsthåndværk hele året rundt. Det er ikke en sæsonpræget ting, som det er i norden, og udenfor Nordens grænser har mine små kunstværker ikke nødvendigvis noget med den kristne Jul at gøre, da hjertets symbolik er universel: Hjertefaconen er symbol på kærlighed i alle kulturer og lande.

Min opfindelse fra 2009-2010, 4-6 strimlede flettede hjerter str ca 12 x13 cm med forskellig asymetriske for- og bagsider,  blev ikke alene anerkendt som kunst i 2012, da jeg var med til på de nordiske landes vegne at åbne  Izmir Book and Paper Art Museum i Tyrkiet. Den bliver også overalt i udlandet betragtet som en vigtig del af brobygningen mellem forskellige kulturer. Mine små flettede værker er eftertragtede i udlandet, derfor valgte jeg allerede i 2011 at starte projekt bygning af et lille museum op til dem, så vi kan være sikre på, at bevare en samling af sjældenhederne her i Danmark, hvor de er opfundet og skabt, - og så ikke hele min produktion af dem bliver spredt ud over hele verden. Når man kigger på det verdenskort, der er hængt op på museet over, hvor mine små værker har rejst hen og befinder sig, vil man kunne forstå, hvorfor vi har bygget museet og udstillingerne, der også rummer noder og tekster til den musik, jeg har skrevet samtidigt med, at jeg gjorde mine opfindelser, samt digtudgivelser og musikudgivelser, hjerterne er med på.

 

Ellers er min tegning / illustration "Abandoned", fortsat på rundtrejse i Tyskland, det er da helt enormt som den flintrer rundt dernede! Helt ind i 2015!🙂

 Wuuuaarv!

 V.h

Lisbet Lærke.