Artist CV and exhibitions / CV og udstillinger.

Rev: 6.juni 2015.

 

Født i 1959 på Rigshospitalet i København. Opvokset i Lille Værløse ved København. 

Jeg arbejder i ARRIVA, men har altid fotograferet i min fritid. Dét, at indfange det HELT specielle NU og detaljerne i livet, blev ikke mindre, da jeg mødte Lisbet Lærke i 1996.

 

Gennem årene har jeg udviklet min egen ”skæve”, kreative og alternative måde at fotografere på. Inspirationen til at gå nye veje blev dog forstærket for 5 år siden, da jeg begyndte at studere blandt meget andet billedkomposition, livskunst, menneskeinspiration, billedanalyse og følelses-interagerende billedkunst hos Lisbet Lærke, som er internationalt anerkendt billedkunstner og kunsthåndværker, mm.

 

Jeg fotograferer mennesker, dyr, natur og kunstværker i næsten alle situationer og sammenhænge, arbejder især med spejlinger, og hvad der kommer frem i dem under fremkaldelsen. 

Venlig hilsen

Fotokunstner Bent Voldby.

 

NB: 6. juni 2015: "Get OUT!" portrættet er blevet SOLGT i forbindelse med udstillingen "TIsvildelærrederne," hvor det var med, fordi det er "Tisvildelærred nr 4, Lisbet Lærke´s allerførste naturalistiske portræt, som hun sidder og maler på på mit fotokunstportræt af hende.

English version:

June 6th 2015: The "Get OUT!" portrait has been SOLD! During exhibition "Tisvildelærrederne" where it participated because she´painting on Tisvildelærred no 4, her very 1st naturalistic painted portrait on my photo potrait artwork.

Further bid on photo artwork "Get OUT!" are therfore NOT available.

 

 

 

Debutudstilling og 1.Censurerede udstilling:

Foto fra "Portræt NU 2013", hvor "Get OUT!" Portrættet var med.

1. juried / censurerede udstilling:

"Portræt NU 2013" (Brewer Jacobsen´s portrait exhibition)

Sted /Place:

Det Nationalhistoriske Museum, Prinsessefløjen, Frederiksborg Slot, 3400 Hillerød, Denmark

d. 4.maj- 28.juli 2013 ( April 4th- July 28th 2013)

Værkets Navn: "Get OUT", Br: 50 cm H: 75cm, D: 1 cm.

Portræt fotomodel: Lisbet Lærke / Lisbet Lark

Censorer:

Michael Ovchinnikov, (Erata-Contemporary Art Museum and Galleries, Skt. Petersborg). Sarah Howgate, (National Portrait Gallery, London). Elizaveta Renne, State Hermitage Museum (Skt. Petersborg), Hannes Siguròsson, (Akureyri Art Museum, Island). Peter Michael Hornung, (kunstkritiker). Henrik Wivel, (kunstkritiker). Mette Skougaard, (Det Nationalhistoriske Museum, Frederiksborg). Sekretær: Søren Mentz, (Det Nationalhistoriske Museum, Frederiksborg Slot, Hillerød Danmark).

 

 

Link til udstillingen / Link to exhibition (please, select language)

http://www.dnm.dk/dk/Portr_aelig_t_Nu__2_13.htm

 

Fotoet, der ligger bag værket "Get OUT" er taget spontant i normal dagsbelysning i vores fælles atelier, og motivet er Lisbet Lærke´s egen spontanopstilling, dén hun altid har benyttet i dagligdagen, når hun multitasker og arbejder som komponist, tekstforfatter, novelleforfatter, læser og skriver manuskripter samt som internationalt anerkendt kunstmaler, optisk illusionist, papirkunstner, julehjertekunstner, m.v. Hun arbejder på max. 1 m2 gulvplads, så det er sådan set bare hendes betagende smukke kunstnerisk skabende univers fra det tidligere (nu lukkede) verdens mindste kombinerede galleri og atelier på P. Nørkjærs Plads, "Galleri Octopus Art" (6m2), som hun havde gennem 3 år fra 2009-2012,  jeg har foreviget, og som nu flytter ind i Prinsessefløjen på Det National Historiske Museum på Frederiksborg Slot sommeren over.

 

Lisbet Lærke er helt ustylet på portrættet "Get OUT"og iført det slidte hverdagsarbejdstøj, hun plejer at have på, når hun arbejder, faktisk var hun ikke engang forberedt på, at jeg tog fotoet. Det er nemlig taget før det egentlige og mere traditionalle smilende og stylede portræt shoot begyndte, men det endte altså efter den portrætteredes eget velbegrundede ønske med at blive dette naturlige, stærke, skrøbelige, fortællende, tabu-følelsesladede, "skæve" portrætfoto fyldt med "kant" og fængende energi, der blev indleveret til censurering på Frederiksborg Slot.

 

Velkommen til et kik ind i det arbejdende værksted, det intime rum mellem én af Danmarks for tiden allermest talentfulde, multi-facetterede og hurtigst internationalt anerkendte kunstnere, Lisbet Lærke / Lisbet Lark og hendes eget allerførste portrætmaleri, en optisk illusion, der også kigger ud på / betragter fotografen og  beskueren, og som Lisbet Lærke er igang med at male på mit fotoportræt af hende.

 

Der er ikke foretaget efterredigeringer eller retoucheringer af nogen art i mit originale fotoportræt af Lisbet Lærke, "Get OUT", bortset fra bortskæring af noget overflødigt i fotokanten i højre side hele vejen op. Portrætfotoet er fremkaldt på fotopapir påklæbet en akrylplade, der er med til at forstærke dybden og dermed levendegøre hende og hendes følelsesmæssige udtryk i portrættet.

 

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot har anmodet om at få lov at låne mit portræt af Lisbet Lærke / Lisbet Lark, "Get OUT" til yderligere udstillinger i ind- og udland frem til nytåret 2013-2014, hvilket vi naturligvis med glæde har givet museet lov til.

Bent Voldby, foto- og portrætkunstner

 

 

2. censurerede udstilling:

"Portræt nu" i Sverige.

Sted: Lungbergmuseet, Ljungby, Sverige

Tidspunkt: 14.sept- 27. oktober 2013

Værk: "Get OUT!"

Andre udstillinger: /Other exhibitions:

Værkets Navn: "YOLO",
Mål: 23,5 x 29,5 cm
Medie: Tuschtegning på foto.
Kunstner: Lisbet Lærke og Bent Voldby.
Udstillingssted: Leopoldstrasse, München Tyskland.
Dato: 14/ 9 - 15 / 9 2013.

Name of artwork: "YOLO"
Meassure: 23,5 x 29,5 cm
Medium: Black ink on Photo.
Artist: Lisbet Lark and Bent Voldby.
Exhibition place: Leopold Street, Munich, Germany.
Exhibition period: Sept. 14th - Sept 15th 2013.

http://www.kunstrefugium.de/index.php/yolo-mail-art-projekt/dokumentation?start=240