Available paintings from before 2012.

Mine abstrakte malerier...

...... . skal egentligt bare opleves i virkeligheden,
Gå tæt på, gå langt fra, gå ud til siderne.
. . . .
."Se mulighederne fremfor begrænsningerne"

(See the possibilities instead of the limits) 

         
Rev. June 2016:
Man får slet ikke den fulde oplevelse af mine malerier her på internettet, bl.a, så er der en farve, der ikke så godt kan ses på nettet, og som jeg bruger til at male / gemme motiver med.
Jeg leger med synssansen og hjernens opfattelse af sanseindtrykkene. Hjernegymnastik, synsbedrag, umulige figurer, former, optiske illusioner, og kraftige komplementærfarver. Dette er ikke som at kigge på et landskabsmaleri, hvor alle tankerne er tænkt for én på forhånd. Umiddelbart kan det virke som om disse farver er klasket fuldstændigt tilfældigt op på lærredet, men det er langt fra tilfældet. Jeg har gennemtænkt og placeret hvert eneste strøg på hvert maleri omhyggeligt. Intet er overladt til tilfældighederne. I de store malerier har jeg viklet op til 120 motiver ind, man kan gå på skattejagt efter, men det pudsige er, at beskuerens hjerne selv begynder at danne nye motiver, og kan blive ved, og ved og ved med det. Dét er det allervigtigste, at begynde at tænke nye tanker, skabe nye visioner inde i sit hovede, stimulere kreativiteten og dermed udvikling.

I 1993-1998 gik jeg på Ergoterapeutskolen i København, og studerede jeg især sanser og hjernens sanseopfattelse, perception. Jeg kunne ikke fuldføre min uddannelse p.gr.a. sygdom.
Bl.a. fik jeg en allergi over for et konserveringsmiddel, der blev opfundet i 1995, og som bl. andet bruges udeklareret til at konservere hvid maling, som jeg derfor ikke kan male med. Den hvide farve bruges af stort set alle malere til at tone ud og skabe dybde i et maleri, men jeg kan p. gr. a. allergien ikke male med hvid maling. Den hvide farve på mine lærreder er simpelt hen lærredet, jeg har ladet stå. Jeg maler udenom de områder, der skal være hvide.
Jeg har brugt 13 år på at udvikle mine egne farver, helt egne og meget langsommelige maleteknikker, og blev på et tidligt tidspunkt bedt om at navngive og beskrive min egen "-isme", "Perceptionismen", der er beskrevet ovenfor. Jeg kopierer ikke nogen, har ingen kunstakademisk uddannelse, kommer fra et hjem, hvor vi ikke gik på kunstmuseer.
Jeg kan male ud fra fri fantasi eller efter associering indenfor et bestemt emne. Jeg maler kun med de farver, jeg selv bliver glad af at kigge på, og jeg tager selv på imaginære rejser ind i mine færdige malerier. På grund af gigt i begge hænder maler jeg ikke om vinteren, men om sommeren kan jeg holde på en pensel i 3-5 minutter ad gangen.
Efter min lange pause startede jeg maleriet op i 2009. De stærke farver i baggrunden er vandfarver, der er svære at styre på lærred.  En del lærreder bliver kasseret under vejs. Vandfarverne kræver 6-10 ugers ophærdning, inden jeg kan male acryl udover. Derefter 3 lag fernis / lak.
Da jeg samtidigt også bruger tid på at lave julehjertekunst, samt komponere og skrive tekster, så er produktionen af malerier og især store malerier begrænset. Alle kunstarterne er en del af mig som menneske og skabende kunstner, og det sker tit, at jeg multitasker imellem dem. Papirkunstneren, komponisten, maleren og tekstforfatteren i mig inspirerer hinanden og arbejder sammen indbyrdes.
I hele mit liv har jeg kun malet ialt 3 store malerier, "Det Store Maskefald 1, 2 & 3". Se de noveller, jeg har malet over malerierne og udgivet i foråret 2012 i forbindelse med en novellekonkurrence:

http://www.lisbetlark.dk/

Da min maleriproduktion grundet ovennævnte omstændigheder er ekstremt lille, har vi i Galleri Octopus Art den prispolitik, at vi har faste priser på malerierne. De er simpelthen ikke til forhandling, og dén politik har vi fastholdt med succes lige siden, jeg debuterede som skabende multikunstner i 2009 Galleri Octopus Art, hvor jeg var den eneste kunstner gennem 3 år fra 2009 til 2012, hvor jeg flyttede til Nordsjælland af familiære årsager.
Priserne på mine malerier er dog steget lidt i 2012, da produktionen til galleridelen har været yderligere sat ned p. gr. a. jeg har brugt tiden på arbejde med kunstbestillinger, udstillinger, mine musikudgivelser og mine novelleudgivelser i 2011-2012 samt film-aktiviteter, så antallet af udbudte malerier i galleriet er skrumpet ind i forhold til samme tidspunkt sidste år (april), fordi efterspørgselen overstiger min produktion, (udbudet)... - og jeg har altså kun et hoved, 2 hænder, der skal lave det hele og 24 timer i døgnet til at lave det hele i, så jeg kan ikke bare sætte maleriproduktionen op, når der er masser af arbejde indenfor mine andre kunstarter også. I 2012 opdagede jeg, at man var holdt op med at putte koncerveringsmidlet kathon CGi den hvide akryl maling, hvilket har åbnet helt nye muligheder for mig. Derfor har jeg udviklet mit maleri, så det nu også omfatter en naturalistisk streg (London Art Biennalen 2015), en portrætstreg , en satirestreg, og en optisk illusionstreg "Half-aside", (London Art Biennalen 2013). 

Artist Biography: http://www.londonbiennale.co.uk/artist/lisbeth-lark

I 2014 flyttede jeg til en bolig i 1/2 størrelse af min forrige, og det har nødvendiggjort en oprydning i privaten, således, at alle de mindre malerier, m.v.  jeg har haft hængende i min privatbolig far 2009- 2015 nu er sat til salg gennem gallerioctopusart.dk.

 

 Seneste prisstigninger: d. 31.maj 2015 , 1.november 2015,  6.april 2016 og den 5.maj 2016 

    

 

Venlig hilsen

Lisbet Lærke

NB. Paintings are visible as still photoes at the bottom of this page, please, roll down.